Waarom doen we niet wat we zeggen
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016"In de praktijk leer je het meest." Deze zin zal je zelf veel hebben geroepen tegen je team of personeel. "Fouten maken mag" is ook zo'n bekende en "van fouten kun je het leren". Veel bedrijven geven hun personeel gelukkig ook de mogelijkheid om fouten te maken. Belangrijk toch? Maar is het dan niet vreemd dat we vervolgens onze teams naar een training sturen waar alleen maar theorie wordt besproken?
Je kent ze wel: een training over samenwerken, een managementtraining, een communicatietraining of een leiderschapstraining. Allemaal trainingen waarbij je samenkomt in een congreslocatie, in een zaaltje met Tl-verlichting en thermoskannen met koffie op de tafel. De tafels en stoelen zijn in een u-vorm neergezet en de trainer staat ervoor. Hij heeft zijn laptop aangesloten op de beamer en bespreekt een van de eerdergenoemde thema's. De koffie gaat er hard door, want je wilt als deelnemer toch je aandacht erbij houden. Tussen de middag mag je broodjes pakken van het buffet. Er wordt hard getraind om je aan het einde van de dag te laten slagen. Veelal een bewijs van goed gedrag is wat er rest. Je aanwezigheid wordt vastgelegd op een luxe gedrukt papiertje met de handtekening van de trainer erop. Na afloop op Facebook of Instagram even posten dat je bent geslaagd en de trainer bedanken met een 8 voor zijn deskundigheid. Tja... Herkenbaar?
Dan doen we dus niet wat we altijd zeggen. Want in de praktijk moeten we het leren. Dan is het toch vreemd dat we ons personeel of team trainen, tegen veelal hoge kosten, voor een resultaat wat niet gemeten is. Er zijn namelijk geen fouten gemaakt en er is niet in praktijk gewerkt. Wij noemen dit dan ook 'zunde van de centjes' en stellen voor om dit dan voortaan maar niet meer te doen.
Wij leren je alles in de praktijk. Ook leiderschap! Ook managen! En ook communiceren, vertrouwen of omdenken. Steeds meer bedrijven kiezen voor een praktijkgerichte manier van trainen. Veel effectiever, sneller inzicht, beter resultaat... En ook nog leuker! (Of mag dat niet?)
Teambuilding.nl kiest daarom voor trainers die theorie combineren met praktijkoefeningen. Opdrachten uit het leger, waarbij alle thema's die denkbaar zijn aan bod komen. De in de ochtend verkregen theorie of methode wordt in de middag getoetst met opdrachten. Zo kun je de geleerde stof direct toepassen. En kun je als deelnemer fouten maken of als team werken aan een beter team met inzichten vanuit de praktijk. Tijdens de opdrachten kan de trainer de activiteit stilleggen om te laten zien wat er beter kan of anders moet. Zijn feedback is de koppeling tussen theorie en praktijk, waardoor deelnemers veel eerder het inzicht krijgen van de training en doelstelling. Ook wel "oh ja, werkt dat dus zo? " effecten genoemd. Je ziet het voor je gebeuren en kunt het makkelijk koppelen aan je eigen werksituatie.
Laat het oude trainen los en stap over op de 'mirror of change' methode van Teambuilding.nl. De resultaten zijn verbluffend en je collega's of teamleden voelen zich zekerder na deze training. Meer weten? Neem contact op via 0577-401506 of kijk op Teambuilding.nl voor meer informatie!
Teambuilding.nl
The Mirror of Change
Erik Kroon
Erik Kroon is sinds 1996 eigenaar van Teambuilding.nl en SOS Events. Hij organiseert per jaar zo'n 1100 evenementen, waarvan vele met een teambuildingskarakter. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland. Met zijn 17 jaar ervaring heeft Erik alle mogelijke teambuildingsbijeenkomsten meegemaakt. Deze kennis en ervaringen gebruikt hij bij het ontwikkelen van succesvolle teambuilding. Daarnaast deelt hij zijn ervaringen graag, onder meer via deze blogs.Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:
Laatste Blogs
05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het is een wonder!10-02
Schindler Familyday!27-01
Grote kans dat je volgende uitje onveilig is09-01
Klachten voorkomen? Doe een intake!06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf naar de knoppen08-03
"Sorry, je krijgt geen offerte van me"17-02
Een sportdag organiseren voor je bedrijf is ouderwets08-02
De Veluwe? Dat ligt toch tegen de Duitse grens?13-01
Vergaderen buiten de deur10-10
Hoe organiseer je een tweedaagse teambuilding?